Wie is Job van den Aker

Job van den Aker, getrouwd en vader van twee dochters, is geboren in 1963 en opgegroeid in Berkel-Enschot. Een rasechte Brabander dus. Na zijn middelbare school heeft hij de opleiding Civiele Techniek op de Hogere Technische School in Tilburg doorlopen en in 1986 succesvol afgerond. Na een periode van vrijwilligerswerk bij de afdeling Openbare Werken in Berkel-Enschot, kwam hij terecht bij Bouwbedrijf Heijmans waar hij een jaar werkzaam was met calculatie en planning.
In zijn jonge jaren was Job actief als topvolleyballer en na zijn eigen actieve sportperiode heeft hij ook op hoog niveau zelf teams getraind en gecoacht in deze tak van sport.
Via 3 gemeenten waar hij in diverse functies werkte gedurende ruim 11 jaren, is hij in 1996 zijn eigen bedrijf Akertech gestart. Eerst vanaf de zolderkamer en daarna doorgegroeid naar een adviesbureau met inmiddels zo’n 30 medewerkers en gevestigd in Udenhout. In 2001 startte Job samen met zijn beste vriend Edwin Spaan een kinderopvangorganisatie, genaamd De Kleine Wereld, het geesteskind van de vrouw van Job, Desiree die verantwoordelijk was voor de inhoudelijke formule: “Ontdekkingswijs”. De Kleine Wereld is intussen voor 100% aan Edwin verkocht en heeft inmiddels 5 vestigingen in Berkel-Enschot, Rijen en in Mierlo. Desiree is inmiddels zelfstandig werkzaam als kindercoach onder de naam 3-Dees. Vanuit 3-Dees heeft ze voor IPHEO ook al workshops en trainingen ontwikkeld, speciaal voor de kinderopvang.


Ondernemen is Job zijn grote passie...plannen bedenken, formules voorbereiden en in de markt zetten, samen met anderen, soms ook als (mede)investeerder. Hij werkt daarbij graag met jonge mensen vanuit de overtuiging dat zij als geen ander weten waar de wereld van overmorgen naartoe gaat!
 

Job is als directeur werkzaam voor Akertech en naast ondernemer, vooral ook actief vanuit IPHEO als gediplomeerd coach, trainer, adviseur en investeerder. In dit vak kan hij volop zijn ei kwijt en is hij bezig met aspecten die hem in al zijn vorige functies juist zo aanspraken: coaching, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie, teambuilding en strategie. Hierbij kan hij putten uit een zeer brede ervaring, opgedaan in de sport, het bedrijfsleven, bij de overheid en uiteraard als ondernemer maar ook als mens!
 

IPHEO staat voor “Ieder Probleem Heeft Een Oplossing” en straalt het optimisme uit waar Job voor staat. De naam is ontstaan vanuit een Intervisiegroep van vrienden in het jaar 2004. De toen gekozen formule is inmiddels dus doorontwikkeld tot een eigen bedrijf.